Богат административен опит пратил щерката на Янка Такева в София тех парк

Светослав Метанов 21 август 2017 в 13:17 11686 6

Дъщерята на лидера на синдиката на учителите към КНСБ Янка Такева била избрана в борда на директорите на София тех парк благодарение на "богатия си административен опит".

Това обясни министърът на икономиката Емил Караниколов в отговор на въпрос на OFFNews заради точно каква своя квалификация Живка Такева е изстреляна на шефската позиция. Името ѝ се свързва основно с два факта - първо, че майка ѝ е дългогодишен председател на синдиката на учителите към КНСБ, който е най-мощният профсъюз в България със 77 000 членове и, второ, че малко преди да падне от власт второто правителство на Бойко Борисов я назначи за заместник областен управител на столицата.

Иначе в биографичната справка на Живка пише, че учила в Лесотехническия университет и че е специализирала в доста любопитната дисциплина "Инженерна педагогика". Академичната подготовката на младата Такева включва и втора магистратура по специалност "Национална сигурност: Духовенство и лидерство" от Библиотекарския институт (Университет по библиотекознание и информационни технологии).

Според обясненията на министър Караниколов се разбра и че на членовете на борда на София тех парк не им трябва да разбират от хай-тек бизнеса, а да имат точно административни умения. Той посочи и че друг от новите членове на ръководството - Николай Андреев, е човек от бранша.

Всъщност професорът с картонче от ДС е лидер на пенсионерската организация на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

6

senester

22.08 2017 в 12:34

До такава степен са се самозабравили управниците,че вече не се и напъват да измислят по-правдоподобна лъжа за малоумщините си. А то и, може би, не могат.За мисленето се изисква определено оборудване

12094

5

дони

22.08 2017 в 10:26

Тази е от "глинените хора" - можеш да ги сложиш къде ли не, но не очаквай да свършат някаква работа!

21061

2

рамбо

21.08 2017 в 15:30

Така, така, те номенкларурните партийни деца винаги се оказват по-умни, по-кадърни и с по-богат административен опит от простосмъртните и са абонирани за подобни синекурни длъжности