Boeing временно затваря заводите си във Вашингтон

OFFNews 24 март 2020 в 10:05 1390 0

Boeing временно затваря фабриките за самолетостроене в американския щат Вашингтон заради пандемията на коронавирус, пише CNN.

Те няма да работят поне две седмици. 

"Тези действия се предприемат, за да се осигури благосъстоянието на служителите, техните семейства и местната общност", пише в съобщението на Boeing.

За времето, в което помещенията няма да изпълняват дейността си в тях ще се провеждат допълнителни дейности за дълбоко почистване и ще се прилагат строги критерии при връщането на служителите на работа.

Засегнатите работници ще получават възнагражденията си по време на спирането.

Компанията вече призова служителите, които могат да работят от вкъщи, да го направят. Работниците от производствените линии обаче нямат тази възможност.

В Съюза на механиците, който представлява по-голямата част от производствените работници в щата Вашингтон, членуват около 35 000 души. В компанията има и хиляди мениджъри и инспектори, които работят по производствените линии.

Гигантът в самолетостроенето вече спря производството в заводите в Рентън, Вашингтон, където се сглобяваше Boeing 737 Max. Още миналата година самолетите от този модел бяха заземени след две фатални катастрофи. Все пак Boeing продължи да строи самолета за известно време след инцидентите и заземяването на машините. Наскоро обаче дейността във фабриките беше преустановена. Служителите от производството не бяха уволнени, а пренасочени в други направления.

Щатът Вашингтон е засегнат особено тежко от коронавируса с над 2200 заразени и 110 смъртни случая.

Няколко от производствените работници на Boeing дадоха положителна проба за COVID-19. Съюзът на механиците обяви, че един от членовете му, който е работил в завода на Boeing в Еверет, Вашингтон, е починал от усложнения от коронавируса.

"Този ​​факт допринася за вече влошаващата се ситуация", се посочва в изявлението на съюза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!