Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Бизнесът: Местенето на администрация е анахронизъм

Нели Чолашка 24 юли 2012 в 13:53 1743 0

Бизнесът определи като несъстоятелно местенето  на администрацията из страната. Снимка: БГНЕС
Бизнесът определи като несъстоятелно местенето на администрацията из страната. Снимка: БГНЕС

Българската стопанска камара (БСК) обяви идеята на правителството да мести държавната администрация из страната и аргументите за това за несъстоятелни. 

"Считаме, че в ерата на комуникациите и цифровизацията физическият контакт с държавните чиновници е анахронизъм, а това прави аргумента за географска близост на администрацията с бизнеса и гражданите несъстоятелен", обявиха от БСК.

Според тях контактите на бизнеса с централната администрация на практика не трябва да съществуват.

"Централните ведомства трябва да формират политики, а не да лицензират, да контролират, да обявяват и управляват обществени поръчки, да предлагат услуги и да събират такси за това! Този дълбоко погрешен подход се мултиплицира непрекъснато, в противоречие с европейската практика", напомнят още от работодателската организация.

Те определиха като още по-несъстоятелен е аргумента, че чрез преместването на административни структури ще се решат проблемите на заетостта в някои региони на страната, защото не администрацията, а бизнесът създават работни места.

Работодателите предлагат като решение за по-ефективна работа на администрацията да се ускори изграждането на електронно правителство и да се пристъпи към реална административна реформа, не в географски, а в практически смисъл, на база електронизация на услугите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews