Бившият шеф на Кинтекс: Съдружник в кантората с многото пари е синът на кадровик №1 в БСП

OFFNews 05 септември 2022 в 16:47 9969 2

Александър Михайлов

Снимка БГНЕС Архив

Бившият шеф на Кинтекс Александър Михайлов.

Съдружник в адвокатската кантора, която е сключила без конкурс договори за над 400 000 лева с дружества от системата на Министерството на икономиката и индустрията (МИИ), е синът на началник отдел "Кадри" на "Позитано" 20 Ели Спасова. Тя беше и началник на кабинета на Корнелия Нинова в Министерски съвет, заяви пред OFFNews бившият шеф на оръжейната компания Кинтекс Александър Михайлов.

Той обяви и името на адвокатското дружество, което е успяло да се сдобие с договорите на дружествата, чийто принципал е МИИ.

"Става дума за кантората "Станков, Тодоров, Хинков и Спасов". Последното от имената е на адвокат Петър Спасов, който е син на кадровик №1 на БСП", заяви Михайлов пред медията ни.

Той посочи, че след отстраняването му от ръководството на държавния оръжеен търговец по заповед на Корнелия Нинова, Кинтекс също е сключил договор с това дружество. 

"Старият ни договор за правни консултации бе за 3000 лева на месец с преподавателка по международно търговско право, която е обслужвала дружеството дълги години и е напълно наясно с оръжейния бизнес. Договорът ѝ обаче е прекратен и е сключен нов срещу 5760 лева на месец", обясни той.

Александър Михайлов припомни и че води две дела за лъжи, изречени от страна на Корнелия Нинова по негов адрес - едно по силата на Наказателния кодекс, и гражданско.

"Познайте кой защитава интересите на Нинова по тези дела? Това е именно кантората "Станков, Тодоров, Хинков и Спасов". Също така и ръководството на Кинтекс, назначено от лидера на БСП, заведе две дела срещу мен. По тях кантората е същата. За да водят тези дела срещу мен "Станков, Тодоров, Хинков и Спасов" са получили 76 230 лева. От тази сума 35 400 лева са адвокатски хонорар, а 40 830 лева са съдебни такси", каза още Александър Михайлов пред OFFNews. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3190

1

Гроздан

05.09 2022 в 17:12

Курнелоо, курнелоо. На дърти години за резил стана... То не че на млади друго де...