Бившият шеф на Кинтекс отрече да е работил за Александър Манолев, както твърди Нинова

OFFNews 04 август 2022 в 18:35 3387 5

Нинова
Никова е гневна на президента.

Бившият министър на икономиката Корнелия Нинова намеси името на Александър Манолев от ГЕРБ в търговията с оръжия в интервю за бТВ.

Според нея бившият зам.-министър на икономиката бил собственик на частна фирма, която е представлявала страната при сделки с Египет, в която работел и уволненият от нея директор на Кинтекс Александър Михайлов и то по времето докато получавал държавна заплата.

По-късно Александър Михайлов опроверга това твърдение на Нинова с документи.

"Това е поредната лъжа. Работил съм в компанията БИИМ, но преди да стана директор на Кинтекс. Това дружество е собственост на уважавания бизнесмен Петър Манджуков, а не на Александър Манолев", каза той.

Михайлов показа и справка от НАП, която потвърждава думите му, че не е бил служител на БИИМ по времето когато е управлявал държавния оръжеен търговец Кинтекс.

Според версията на Нинова именно заради скандалните връзки тя е уволнила бившия директор на "Кинтекс" Александър Михайлов, шефа на борда на ВМЗ - Сопот Никола Стоянов, който е настоящият служебен министър на икономиката, както и съветника си Даниела Везиева.

Тя разказа пред Би Ти Ви, че след проверка през февруари е установила "връзки, нарушения на законодателството и частни интереси, които източват държавни дружества".

"Тогавашният директор на "Кинтекс" Александър Михайлов е едновременно с това и търговски директор в частна фирма. В съвета на директорите на ВМЗ - Сопот, също имат отношение с тази фирма. Двете търговски дружества имат уговорка "Кинтекс" да представлява ВМЗ в Египет. Те се отказват от тази уговорка и я прехвърлят на частната фирма БИИМ, на която собственик е бивш зам.-министър от времето на ГЕРБ, казва се Манолев. Директорът на "Кинтекс" е бил в частната му фирма, а сегашният министър на икономиката, когото аз уволних, му е бил подчинен в Министерството на икономиката по времето на ГЕРБ. Цялото това нещо се протектира от служебния министър на икономиката по времето на Радев - Везиева", разказа Нинова.

Според Нинова с назначаването на Никола Стоянов за служебен министър на икономиката президентът Румен Радев се опитва да върне на власт модела ГЕРБ-ДПС чрез кабинета, който е сглобил. Тя дори и направи предположение какви ще са първите действия на Стоянов.

"Следващата му стъпка ще е да уволни ръководството на Държавната консолидационна компания, на "Кинтекс" и на ВМЗ - Сопот. Целта е съсипване на държавните предприятия, източването им и след това да отидат в частни ръце", добави Нинова.

От своя страна бившият шеф на Кинтекс Александър Михайлов днес обвини БСП лидерката, че е стопирала сделки за износ на  български оръжия за милиард евро през последния месец и половина

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

5

dolivo

05.08 2022 в 14:35

Полша, къде видяхте Украйна?

А персоналните нападки на отвращение на някой от коментаторите долу са детска работа, в училище ли се намираш, троле?

Корнелия заради корупция и леви идеи трябва да се избягва, не щото е голяма или широка

804

4

luba6a2016

04.08 2022 в 21:23

това животинче курнелия има ли си мъжле?какъв кошмар да си лягаш в един креват с това същество

11462

3

dardorel

04.08 2022 в 20:03

Каква изненада!!Манджуков не беше ли /не е ли/ дългогодишен спонсор на БСП/БКП/?

4038

2

Moirae

04.08 2022 в 19:09

Какво значение къде се намира летище в Полша? Оръжието е продадено на Полша, по договор с Полша, България е съюзник с Полша, решението е на Полша. Пито - платено, както се казва. Аман от засегнати хора с накърнено его .

 
X

Да помогнем на украинските деца!