BILLA отрича, че ще напуска България

OFFNews 09 април 2015 в 14:25 13679 11

Веригата магазини "Билла" остава в страната ни, концернът REWE International AG няма да продава магазините у нас. Това става ясно от прессъобщение на Billa Bulgaria, която днес обяви, че ще инвестира близо 200 млн. лева в страната ни.

Оборотът й през миналата година се е увеличил с 4.8 на сто, става ясно още от текста. Компанията обявява, че за 2014 г. е генерирала брутен оборот от над 614 млн. лв., който осезаемо надвишавал планираните стойности. Финансовият резултат на компанията за 2014 г. е положителен и значително по-добър от очаквания, пише още в съобщението. 

Веригата има над 1 милион редовни клиенти с издадена карта за лоялност, 94% от оборота й се формира от стоки на български доставчици, посочват от "Билла".

В рамките на концерна REWE International AG, българската търговска верига е избрана като пилотна за осъществяването на голям международен проект "Уникално предложение за продажба, чийто фокус ще бъдат пресните плодове и зеленчуци от български произход, които в разгара на сезона достигат до 80%, собственото производство на хляб от сертифицирани майстор хлебари и прясното месо от собствени транжорни, пише още в съобщението на компанията. 

Преди седмица се появи информация, че концернът продава BILLA и PENNY, зазащото не е удовлетворен от оборота и печалбата на бг пазара.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!