БГ производителите на слънчоглед щели да фалират заради евтиния внос от Украйна

OFFNews Последна промяна на 05 август 2022 в 10:37 3770 4

Абровски

Снимка Архив

Пламен Абровски

Най-големият проблем в момента е по отношение на слънчогледа. Ние сме от големите производители и на олио. Вносът на безмитно украинско зърно подбива цената на българския производител. Може да се подпомагат производителите за това, че складират на частно продукцията си. Пари за тази мярка има, а тя може да се случи много бързо, в противен случай ще имаме масови фалити. Това коментира Пламен Абровски от "Има такъв народ" пред Нова Нюз.

По думите му маслобойните искат да получават евтин ресурс, но той няма как да е български.

"Складовете им са пълни с украински слънчоглед, а това затруднява нашите производители", посочи той.

За предстоящия вот той спомена, че ИТН не се притеснява да се яви сама.

"Кирил Петков и Асен Василев направиха много гафове и сега не се появяват в публичното пространство, за да не дразнят. Единствените, с които като идеология имаме сходство, са тези, с които се коалирахме. Бихме преговаряли с тях, но при други условия и в различна конфигурация. Много от бившите ни партньори нямаха компетенциите да са там. Оказа се, че БСП се е изчистила от професионалистите си", смята Абровски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

315

4

Krasimir T.Georgiev

05.08 2022 в 21:50

Според мен, за да продават трябва да се изравнят, а най-добре да паднат под украинците. Нашите бизнесмени не се научиха на пазарните правила. Пак ще реват на държавата да спре украинците, за да могат да дерибействат нашите "зърнопроизводители". Не знам обаче, дали това е възможно.

-160

3

редовно четящ

05.08 2022 в 19:34

Северна България е зарината от слънчогледови посеви! Какво им пречи на тези лакоми търбуси да подбият цената на украинския слънчоглед, щом толкова искат да продават?

315

2

Krasimir T.Georgiev

05.08 2022 в 13:38

Защо украинският слънчоглед е по-евтин от нашия? Те са във война и транспортните разходи са по високи? Защото нашите са лакоми за пари, много пари. Когато нямаше украински слънчоглед, надуха цените 2-3 пъти, при положение, че се преработваше реколта 2021. Сега плачат, нека плачат като не уважават българските потребители. Ще дойде и евтино олио от Украйна. Ще видим кой-кого.

7440

1

kokoten

05.08 2022 в 12:46

...дано фалирате мръсници недни....така е като се опитвате да ни изнудвате с цената на олиото...а да видим сега как от евтиния слънчоглед ще произвеждате скъпо олио...