Quantcast

БГ бизнесът ще се състезава в конкурс за най-добрата фирма

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2016 в 14:05 6418 2

За пета поредна година най-успешните български компании ще имат възможност да участват в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“.

Инициатор на проекта е Fibank (Първа инвестиционна банка). Мисията на конкурса е да фокусира общественото внимание върху примерите за устойчив бизнес, да поощри силните бизнес идеи и добрите бизнес практики.

Предвид индикациите за икономическо възстановяване, тази година акцент в надпреварата ще бъде потенциалът за развитие на българските фирми. Високо ще бъдат оценени компаниите, които показват възможности за справяне в конкурентна среда във и извън страната, както и потенциал за навлизане на нови пазари - у нас и в чужбина.

Членове на журито са: Васил Христов – главен изпълнителен директор на Fibank, Венелина Гочева - управител на Медийна група България Холдинг, Лъчезар Богданов - управляващ партньор в „Индъстри уоч“, финансистът Емил Хърсев, социологът Кънчо Стойчев и главният редактор на сп. „Forbes“ - България Йордан Матеев.

Задължително условие за участие на фирмите в конкурса е те да имат български капитал, български мениджмънт и да представляват български бранд.

През 2015 г. за приза се състезаваха 240 фирми, а очакванията на организаторите са през 2016 г. тази бройка да бъде надскочена.

В миналогодишното издание имаше най-много участници от проектантските и строителните фирми, следвани от текстилната индустрия, производители на зърнени, маслодайни и бобови растения, животновъди, производителите на мебели, бетонови смески, ел. инсталации, климатични системи и захарни изделия. В сферата на услугите се откроиха като най-активни хотелиерите и фирмите за транспортни услуги.

Желаещите да участват в конкурса фирми е необходимо да попълнят кратък въпросник на сайта на инициативата: http://www.naidobrafirma.bg/Questionnaire. 

Конкурсът приема заявки от 1 септември до 17 октомври 2016 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8435

2

Jinx

01.09 2016 в 21:04

Много сериозен конкурс. Браво.

8320

1

Buriata

01.09 2016 в 18:21

Евалата на ПИБ!! Пета година не се отказват да подкрепят родния бизнес. Дано да има повече такива примери. Самата банка заслужава награда.