Без нови договори за саниране през следващите две години

OFFNews 26 септември 2017 в 14:29 4917 0

Следващата година ще продължи изпълнението на недовършените проекти по националната програма за саниране, но няма да се отпуска ново финансиране. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на строителен форум в София.

Допълнителни пари от държавния бюджет за програмата можело да се търсят през 2019 г. и евентуално да се използват чак през 2020 г.

"През 2018 г. и 2019 г. трудно ще приключим със сградите, които сега са одобрени с договор с Българската банка за развитие, с ресурса, който имаме. Следващата година предстои изпълнението на поне още 700 сгради, имаме да изразходваме над 1,5 млрд. лева", каза Нанков.

По думите му в момента се работело по 606 панелни сгради.

Нанков каза и че ценовите оферти по обществената поръчка за тол системата се очаква да бъдат отворени другата седмица. Той обясни, че очаква поредното обжалване на процедурата.

Въпреки това той подчерта, че е оптимист за това, че системата за заплащане според пропътуваното разстояние ще заработи до края на 2018 г.

"Очакваните постъпления ще са достатъчни за реализирането и за магистрала „Хемус", и за участъците Видин-Ботевград и Русе-Бяла", каза министърът.

За пореден път Нанков заяви, че за саботажа на тол системата се полагат огромни усилия.

"Това означава, че сме на прав път. Ще я въведем и това е", добави той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!