Без Газпром газът рязко поевтинява - ще струва 79 лв/МВтч през май

Намалението на цената ще е с над 18 процента

OFFNews 25 април 2023 в 13:11 2931 2

Златева
Деница Златева, шеф на Булгаргаз.

Очаква се природният газ да поевтинее с над 18 процента от следващия месец. Това каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време на днешното открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране.

"Към днешна дата очакваме цената през месец май да бъде около 79-80 лв. на мегаватчас. За месец юни към днешна дата, защото има още доста време до внасяне на прогнозната цена, очакваме цената за месец юни да бъде с около 3-4 процента под цената за месец май. Тя е устойчива, но с леко намаление", добави тя.

Окончателното си заявление за цените за следващия месец "Булгаргаз" ще внесе на 1 май, когато се очаква и те да бъдат утвърдени от енергийния регулатор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-329

2

6екеr4о

25.04 2023 в 14:27

Работя за институция, в която ежегодно се провеждат срещи на европейско равнище и присъствах лично преди години на изказване на генералния директор на дирекция "Конкуренция", в което в прав текст бе казано, че "цените на природния газ за 7-8 членки на съюза са прекомерно високи и за съжаление България е една от тях", цитирам по памет.

Тогава Европейската комисия води дело срещу Газпром и последният клекна, ако помните, връщаха пари, но това бе за кратко, после цените пак фръкнаха до небесата...

Но Путлер и тъпоглавия му екип, очевидно, не си извлякоха урок и се дрънкат идиотии за нов многополюсен свят... Бензиностанция с ракети, сър!

-1455

1

ob1

25.04 2023 в 13:53

Не моЗе да бАде?!? Питайте копейкин и ко - ще замръзнем през юни без руZки газ!