Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бензиностанциите спират напълно достъпа до тоалетна за клиенти. Обясниха го с коронавируса

OFFNews 17 март 2020 в 13:23 8567 5

Бензиностанциите ще спират напълно достъпа до тоалетните си по своя преценка. Обяснението, изненадващо или не, е коронавирусът.

Ето какво се казва в изявление на Българската петролна и газова асоциация, изпратено днес:

Членовете на Българската петролна и газова асоциация следят със загриженост епидемиологичната обстановка в страната. Обектите на компаниите от БПГА имат стратегическо значение за енергийната сигурност и ще продължат да работят в режим на засилени мерки за ограничаване на заразата с COVID-19 като се съобразяват с изискванията на Националния оперативен щаб. В същото време държим да изтъкнем, че здравето на клиентите и служителите на нашите обекти е от първостепенно значение. Затова членовете на БПГА предприемат редица мерки за дезинфекция на помещенията и социална дистанция в бензиностанциите. Обслужващият персонал ще бъде сведен до минимум, без да се затруднява зареждането с горива.

Членовене на БПГА вече преустановиха продажбата на непакетирани храни и премахнаха седящите места в зоните за хранене. Като последваща мярка свободният достъп до тоалетните на бензиностанциите ще бъде прекратен по преценка на всеки от операторите. Това се налага, тъй като пред и в тоалетните се струпват множество хора, особено след затварянето на кафенетата и ресторантите по магистралите и основните пътища в страната. Наличният персонал на бензиностанциите не може да ограничи достъпа на хората

Създава се огромна опасност от пренасяне на заразата. Единственият превантивен способ е да се спре свободният достъп до тези помещения.

Вярваме, че нашите клиенти ще проявят разбиране към всички мерки, които компаниите от БПГА предприемат за ограничаване на вирусната инфекция.

По повод първоначалното ни тълкуване, че се спира безплатният (свободният) достъп до тоалетна, от Асоциацията обясниха, че всъщност няма да има никакъв достъп. Тоалетните ще могат да се ползват само и единствено от персонала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

5

El Commandante

17.03 2020 в 18:35

Ше им пикаме у колонките

11982

4

leomesi

17.03 2020 в 15:00

Правилно, не трябва да има струпване на хора, тоалетната някъде другаде, ако ще и на пътя.

12139

2

iliyapopov

17.03 2020 в 13:31

Нищо, ще пикаем пред бензиностанцията! Добре ще е да се изкопаят временни траншеи оградени с черна хартия като в казармата по време на занятие.

15614

1

OTBPAT

17.03 2020 в 13:27

Натъртването на "безплатен" с каква цел е?
 
X

Подкастът на OFFNews