БДЖ издаде билет за влак в 23,05 ч, а той заминал в 22,25 ч

Светослав Метанов 03 август 2018 в 11:50 13557 0

Куп ядове бра семейство с малко дете заради БДЖ след морската си ваканция, оплака се пред OFFNews потърпевшият Васко Василев.

Той предвидливо купил билети с цяло спално купе в нощния влак в 23,05 часа от Бургас за София още на 1 юли. Вечерта ходили на гости у близки в морския град и пристигнали на гарата половин час по-рано, за да имат време да се настанят в купето. Каква обаче била изненадата им когато, търсейки композицията с номер 8626 получават отговора "ама той, влакът замина преди 5 минути".

Василев показал билета, в който указаният час е 23,05. На касата признали грешката и му презаверили билета за следващия ден и му написали на ръка бележка, с която да удостоверят, че семейството не е успяло да ползва платените спални места.

"Добре, че имахме къде да спим. Върнахме се при роднините, на които бяхме на гости", разказа Василев пред OFFNews.

При пристигането на семейството на Централна гара София на следващия ден му върнали парите за спалното купе и му се извинили.

"Никой обаче няма да ми върне изхабените нерви и парите за такси посреднощ", каза потърпевшият.

От БДЖ обясниха пред OFFNews, че Василев е закупил билетите си месец преди пътуването, а междувременно е бил променен часът на тръгване на влака. Затова касиерките трябвало да предупреждават клиентите на компанията да проверяват за промени в разписанието.

При закупуването на билетите обаче никой не предупредил Василев за такъв риск.       

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови