ББР договори нови 50 млн. евро от китайската Ексим банка

OFFNews 06 декември 2023 в 16:23 1370 0

банка

Снимка Архив

Българската банка за развитие (ББР) ще получи 50 млн. евро кредитна линия от китайската Ексим банка (КЕБ) за финансиране на българския бизнес. Кредитното споразумение беше подписано на 5 декември.

Срокът на заема е 5 г., а договорените средства ще бъдат използвани за подпомагане на български предприятия, включително и за финансиране на търговски операции.

Това е второто финансово споразумение между Българската банка за развитие и китайската Ексим банка след сключеното през 2017 г., което беше успешно усвоено. Сътрудничеството между двете институции стартира през 2014 г. с подписването на рамково споразумение за финансово сътрудничество, което предвижда съвместно финансиране на ключови проекти или области.

Китайската Ексим банка е държавна финансова институция, основана през 1994 г. Основният фокус на дейността й е подкрепа за вноса и износа на Китай, подпомагане на местните компании в изпълнение на задграничните им проекти и насърчаване на международното икономическо сътрудничество и търговия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!