Български компании в САЩ ще приемат на стаж европейски студенти

OFFNews Последна промяна на 13 март 2019 в 10:38 1252 0

Снимка МВнР

Обмен на студенти и млади предприемачи, които да посещават американски компании с български произход по програмата на ЕС “АЛЕКО”, е договорил заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев на среща с представители на български високотехнологични компании в САЩ, съобщава МВнР.

Българи, които работят и управляват фирми в областта на нанотехнологиите и роботиката в САЩ, са изразили готовност да обменят опит с европейски студенти, специалисти и предприемачи от бранша.

Брюксел дава възможност на европейските студенти и млади предприемачи да участват в програмата A.L.E.C.O, благодарение на която може да кандидатстват за стаж в чужди компании.

“Можете да очаквате резултати скоро. Ще направим така, че успехите на компаниите, собственост на наши сънародници в чужбина, да бъдат видими за света и да са полезни за бъдещето на европейските студенти”, заяви Георгиев на срещата.

Една от компаниите е базирана в Бостън и има изградена модерна производствена база в Пловдив, което допринася за интеграция на производствата в България и САЩ и за увеличаване износа на машини и машинни елементи от страната ни към САЩ, допълва МВнР. Тази компания участва в големи проекти, сред които производството на военни роботи-сапьори за обезвреждане на мини и самоделни взривни устройства. Продуктите ѝ са използвани от американските войски в Ирак. Основната специализация на компанията е в изработката на роботи за полупроводниковата индустрия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !