България е кандидат за ръководството на Международния съюз по далекосъобщения

Полетите София-Баку ще бъдат възстановени

OFFNews 27 септември 2022 в 17:19 938 0

Алексиев
Вицепремиерът Христо Алексиев на форума в Букурещ.

Вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев представи кандидатурата на България за ръководната структура на най-голямата и най-старата организация към ООН - Международния съюз по далекосъобщения. Вицепремиерът откри днес политическата дискусия на Конференцията на пълномощните представители, която се провежда в Букурещ, Румъния.

България е член на една от най-дългогодишните организации в съвременната история вече 142 години, заяви Христо Алексиев пред представителите на 193 държави, които участват във форума. Той подчерта, че в този период страната ни е показала своята съпричастност към целите за телекомуникационно и технологично развитие. Вицепремиерът припомни, че България е била много активна през годините като член на Съвета и в дейността на специализираните бюра на съюза.

Кандидатурата на България за Съвета бе основна тема на провелата се днес среща между вицепремиера Христо Алексиев и генералния секретар на организацията Хоулин Зао. По време на разговорите бе подчертана дългогодишната роля на България в дейността на съюза.

В рамките на двустранните срещи, вицепремиерът Алексиев и министърът на цифровото развитие и транспорта на Азербайджан Рашад Набиев потвърдиха желанието си за възобновяване на директната въздушна линия София - Баку.

В изказването си по време на социалното събитие за представяне на кандидатурата на България в МСД, Христо Алексиев подчерта, че в дигиталната вселена, в която живеем, ние поставяме индивида в центъра, обръщаме внимание на отделния човек и свързаността между отделните региони. България е сред десетте държави в света с най-бърз интернет. Това е постижение, с което ние се гордеем, обобщи заместник-министър председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови