Байдън предлага: Без данъци за бензина и дизела в САЩ

Това е време на война, не са нормални времена, аргументира инициативата си американският президент

OFFNews 23 юни 2022 в 08:09 1604 1

джо
Джо Байдън.

Американският президент Джо Байдън призова законодателите временно да отменят данъците за бензин и дизел в опит да се облекчи ситуацията с покачването на цените.

Ако такава мярка бъде приета, се очаква намаляване на цените по бензиностанциите с над 3 процента, но за момента няма сигнали дали това ще се случи.

Администрацията на Байдън смята, че Белият дом вече е изчерпал всички лостове за намаляване тежестта върху потребителите и сега се обръща към Конгреса и местни законодателни органи. Призивът на американския президент е за тримесечна пауза във федералните и щатски данъци за гориво в момент, в който инфлацията и цената на бензина бележат рекордно високи нива.

Но към момента сигналите от Конгреса, дори от партията на Байдън не са обещаващи. Байдън обвързва по-високите цени на горивото с руската инвазия в Украйна.

Освен към законодателите президентът се обърна и към бензиностанциите с молба да намалят цените до стойност, която е равносилна на тази, която са заплатили за покупката на горивото.

„Това e време на война, глобална опасност, Украйна. Това не са нормални времена“, каза Байдън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови