Асоциацията на заведенията: Зареждайте само с български продукти

Организацията се присъедини към кампанията на Министерството на земеделието храните и горите

OFFNews 21 декември 2018 в 07:37 2691 0

През празничните дни, много българи ще отбележат с приятели или роднини празниците в различни заведения за хранене в цялата страна. А през последните години се утвърди традицията новогодишната нощ да се посреща с тържествени трапези в ресторант. Ето защо Българската асоциация на заведенията (БАЗ) призова своите членове да използват за празничните ястия продукти от български производители.

По този начин организацията се присъедини към кампанията, която провежда Министерството на земеделието, храните и горите „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти“.

Според председателя на асоциацията Ричард Алибегов инициативата трябва да бъде подкрепена не само от потребителите, но и от българските заведения, които зареждат много по-големи количества продукти. Така резултатът от кампанията ще може да бъде много по осезаем за производителите. Включването на асоциацията ще доведе до реален положителен ефект от кампанията. 

Българските продукти са много по- качествени и приготвените с тях ястия, винаги се отличават с вкуса си, защото са приготвени с пресни български продукти. Това твърдят готвачите от известни заведения, членове на организацията в цялата страна. За съжаление в много случаи те са по-скъпи от вносните, което принуждава собствениците на заведения да купуват вносни продукти.

Според членовете на БАЗ кампании, като тази на Министерството на земеделието трябва да бъдат по- чести, за да напомнят на потребителите за ползите от здравословното хранене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews