Асоциация поиска моловете да отворят час по-скоро

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2021 в 10:43 1134 0

Българската асоциация на ритейл центровете, обединяваща водещите молове в страната, настоява те да отворят час по-скоро.

През последните предизвикателни 12 месеца за цялата страна, големите търговски обекти положиха необходимите ежедневни грижи в отговор на всички предписания на институциите, за да гарантират безопасността на своите клиенти и служители, заявяват от организацията. 

Представителите на бранша са категорични, че моловете в България осигуряват десетки хиляди работни места и представляват платформа за развитие и инвестиции на стотици бизнеси. Затова продължителното затваряне се отразявало катастрофално на ритейл бизнеса, чиито инвестиции допринасят значително за благосъстоянието на икономиката.

„Към днешна дата от Българската асоциация на ритейл центровете отбелязваме, че всичко, което беше поискано от страна на здравните власти и е комуникирано като условия за социална дистанция и ограничаване на заболеваемостта, е изпълнено. Всеки един затворен ден идва с цена, която не всеки може да заплати. Ние също имаме право да работим при равни условия с другите бизнеси. Да продължим да бъдем затворени вече не може да бъде опция за нас. При нас безопасността е на първо място. За нас е не по-малко важно да запазим здравето на всички наши клиенти, служители и партньори,“ – каза Манол Гойгаджиев, председател на Българската асоциация на ритейл центровете.

От организацията твърдят, че до момента няма научни доказателства и изследвания, които установяват, че в големите шопинг центрове предаването на заразата е по-голямо, отколкото във всяко друго място за пазаруване, което не е затворено със заповед и в настоящия момент.