Асен Василев: Общините имат срок до утре, за да подадат проектите си за инвестиции

Йорданка Веселинова 17 декември 2023 в 18:21 2176 0

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

Министърът на финансите Асен Василев по време на днешното заседание на ресорната комисия

Общините ще могат да подават инвестиционните си проекти до утре в 12 ч., каза финансовият министър Асен Василев след края на днешното заседание на ресорната бюджетна комисия.

"Кметовете имаха право да изпращат предложенията си до 17 ч. в петък, но тъй като се оказа, че има някои общини, които са закъснели, даваме максимално разширения срок, който е до понеделник в 12 ч., за да имаме време да ги обработим, комисията да ги приеме и все пак да влязат в зала в някакъв вид", добави той.

Василев каза още, че има много подадени проекти. Първи са се справили общините с готови предложения.

Днес депутатите почти приеха план-сметката за догодина, като остава да се гласуват приложенията към проектозакона, в които са всички инвестиционни проекти на общините. Нагласите са утре членовете на комисията да се съберат на ново извънредно заседание, за да се приемат и тези разпоредби. След това ще се изготвя доклад, а текстовете ще влизат в зала в четвъртък.

Василев коментира още, че с вдигането на таксите за хазарт ще се обезпечат новите предложения за разходи, сред които увеличения на заплати, парите за култура и други. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!