Арсенал спира работа за месец заради скъпия ток

OFFNews 12 януари 2022 в 15:23 1592 0

От 17 януари 2022 г. в военнопромишления завод "Арсенал" АД в Казанлък се въвеждат временни мерки. На основание чл. 173-а от Кодекса на труда всички работници и служители в дружеството излизат в платен годишен отпуск от 17 януари до 11 февруари 2022 г., съобщават от дружеството.

При изявено желание от работника или служителя се разрешава ползването на неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж. На ползвалите неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж ще бъдат предоставени ваучери за храна и здравноосигурителни вноски за сметка на работодателя. При неотложна производствена необходимост на цехове, звена и участъци ще бъдат изготвени и утвърдени списъци за работа.

Предприетите действия са съгласувани между ръководството на "Арсенал" и двете синдикални организации в предприятието - КНСБ и КТ "Подкрепа".

По думите на генералния директор на "Арсенал" АД Николай Ибушев основните фактори за въвеждане на мерките са поскъпването на енергоносителите и суровините; силното поскъпване на металите на международните пазари, пикът на силнозаразния вирусен вариант Омикрон, наличието на заболели от коронавирус в дружеството.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Васил Терзиев за новото мнозинство в СОС