АПИ пусна поръчка за надлез над жп линията Пловдив-Карлово

OFFNews Последна промяна на 03 ноември 2015 в 12:24 2008 0

АПИ стартира обществена поръчка за проектиране и доизграждане на надлез и пътна варианта в участък от пътя Калояново – Хисаря. Предвижда се проектът да бъде изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“. Индикативната стойност е 3,2 млн. лв. без ДДС, съобщиха от АПИ. 

С изграждането на надлеза над жп линията Пловдив – Карлово ще се премахне съществуващият жп прелез на третокласния път в участъка между Хисаря и с. Черничево.

Реконструкцията и изграждането на съоръжението стартира през 1988-1990 г. Изградени са насипи зад устоите на надлеза и част от трошенокаменната основа на пътната конструкция. През 1990 г. строителството на обекта спира поради липсата на средства. През 2000 г. работата е подновена, но поради промени в нормативната уредба за проектиране на съоръжения е възложено изготвянето на нов технически проект за надлеза с пътна варианта в участъка от км 15+600 до км 17+192 и парцеларен план за отчуждаване на имоти. През 2005 г. работата на обекта отново е преустановена поради липсата на средства.

Бъдещият изпълнител на обществената поръчка ще трябва да извърши необходимите проучвателни работи, обследване и изпитване на съществуващия строеж и да изготви технически проект за цялостно доизграждане на обекта. Ремонтно-възстановителните и довършителните работи ще бъдат изпълнени по съществуващата стоманобетонова конструкция на жп надлеза.

Срокът за изпълнение на поръчката е 360 дни. Кандидатите могат да подават оферти до 17 часа на 14 декември т. г.
Критерият за оценка е икономически най-изгодна оферта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови