АПИ: Хаосът на Хемус е заради аварирал румънски тир с износени гуми

OFFNews 30 ноември 2021 в 09:53 1305 0

Аварирал румънски ТИР с износени гуми е причина за затрудненото движение тази сутрин на АМ „Хемус" в посока София, в отсечката между тунелите „Топли дол" и „Ечемишка", съобщават от АПИ.

Препречването на платното от превозно средство е затруднило работата на снегопочистващите машини и това е довело до образуването на колона от автомобили. Веднага е създадена организация за изтегляне на авариралия камион и възстановяване на движението за МПС до 12 тона. От началото на снеговалежа над 30 снегопочистващи машини обработват АМ „Хемус" в участъка от изхода на София до 88-ми км. Над 20 сантиметра е падналият сняг и работата на машините продължава.

Агенция „Пътна инфраструктура" отново апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат необходимите действия за обработка на настилките.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови