AES България с награда за устойчивост по време на пандемията

Компанията бе отличена в Осмото издание на националния конкурс „Бизнесмен/Бизнедама на България 2019“

OFFNews Последна промяна на 30 октомври 2020 в 12:53 1397 0

AES България бе отличена с наградата „Лоялност и устойчивост по време на пандемия“ в рамките на Осмото издание на националния конкурс „Бизнесмен/Бизнесдама на България 2019 година“.

Икономически съвет, съставен от авторитетните експерти проф. Гарабед Минасян, д-р Александър Александров, доц. Красен Станчев, Димитър Събев и Милослав Йосифов, избра лауреатите в конкурса.

На церемонията AES България бе отличена за начина, по който компанията реагира на предизвикателствата на пандемията от COVID 19, продължавайки да гарантира сигурността на енергийните доставки в страната. Наградата бе връчена на изпълнителния директор на AES България Иван Цанков.

„За нас, в AES България, тази награда е признание не само за положените усилия, но и за важността на нашата първа ценност – винаги да поставяме безопасността на първо място, както за нашите служители, така и за подизпълнителите и партньорите, с които работим и за общностите, на които служим“, заяви Иван Цанков.

Целта на конкурса „Бизнесмен/Бизнесдама на България“ е да покаже и отличи успешните имена от реалния бизнес, които с предприемчивост, откривателство, добри практики и много труд създават работни места и поддържат конкурентно равнище на българската икономика. Първата такава награда вестник „Икономически живот“ дава през 2001 година. Сега изданието, вече в уеб формат, поднови конкурса след 11-годишна пауза.

AES присъства от 2001 г. в България и е най-големият инвеститор в енергийния сектор за последните 30 години с вложения, надхвърлящи 3,2 млрд. лева. AES България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово, на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на AES Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови