Quantcast

Адв. Волева: Чуждите банки източват страната ни

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2014 в 09:33 5333 32

Тези банки, които са дъщерни в България, получават кредитния ресурс от майките си, които го вдигат умишлено, за да източват аборигените от България.

Това каза в студиото на Нова телевизия адвокат Веска Волева в дебат за лихвите на банките. 

Според финансиста Кольо Парамов лихвите на банките, опериращи в България, е висок сравнение с другите европейски страни, защото ресурсът тук е много по-скъп. Адвокат Волева обаче контрира, че това не е така.

„Майката е вдигнала цената на парите, които е дала на дъщерната си фирма, за да може от България всичко да се изтегли. България не е бедна държава, тя беше унищожена от политиците ни чрез банките”, смята адвокат Волева.

Според Кольо Парамов в момента банковата система е единствената в страната, която работи перфектно за последните години. „В никакъв случай не трябва да се настройваме в абсолютно негативен план към банковата система. Това, което управляващите правят като промени, е твърде много шум и приказване, без да се съобразят с детайлностите в банките”, заяви Парамов.

Според него управляващите нямат никакъв синхрон по темата. „Самите те разсъждават като марионетно правителство и не могат да проумеят, че в един момент всичко това ще се отрази върху стабилността на банковата система”, смята Кольо Парамов.

Според адвокат Волева обаче най-важният момент, който трябва да бъде разгледан, е следва ли банките да бъдат подсъдни на съдебната система.

„Банките са изключени от съдебната система. Маса хора си изгубиха бизнеса, жилищата, живота, поради това, че съдебната система няма власт над тези отношения”, смята Весела Волева.

Относно огласените промени, Парамов смята, че те решават частично проблема.

„Този, който подписва договора, ще чете, ако трябва пет пъти и тогава ще подписва”, коментира финансистът.

Адвокат Волева обаче обясни, че потребителят по дефиниция не разбира.

„Тази сфера е изключително сложна и се прави сложна в договорите, за да не ги разбират хората. Това е банкерската хитрост – да прекараш клиента на твоето поле и той да си мисли, че знае един-два термина и така да го изработиш”, обясни адвокатката. По думите й потребителят има специална закрила и не трябва да се злоупотребява с него.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.02 2014 в 14:41

1. Материята е сложна за разбиране от потребителя. Факт.
2. Който има нужда от кредит, ще го вземе при най-добрите условия, които може да намери в този момент на пазара. При наложените условия, никой няма интерес да се оправят нещата.
3. Действията на ЧСИ не подлежат на съдебен контрол с малки изключения, което трябва да се поправи.
4. Клиентите на банките трябва да имат ефективен начин да защитят интереса си пред съда, а банките да ОБЕЗПЕЧАТ събирането на средствата в достатъчна степен. Спирането на изпълнението с надлежно обезпечение може да остави хем вълка сит, хем агнето цяло. Така че има място за разширяване на защитата на длъжника.
5. Изпълнението срещу определени активи е затруднено поради неуредици в имотния регистър, регистъра на МПС и други.

05.02 2014 в 11:51

казано е в Талмуда - кьорав карти не играе!
и аз съм взимал кредит, верно не от българска банка и съм си го връщал с лихвите. тука в България лихвите са високи просто защото хората с парите наистина искат да се подсигурят а и риска си е висок. Ако си оператор на биологична единица от село Злокучене с крайно нередовни доходи и да вземеш кредит с ниска лихва за да си купиш плазма или абитуриентско БМВ, естествено, че ще ти сложат лихва обрато пропоционална на IQ-то.
В тоя ред на мисли нелегалните лихвари имат доста по високи ставки но там мениджмънта на риска е издигнат доста високо ниво... така да се каже

05.02 2014 в 11:07

Волева е шарлатанка.Няма спечелени дела, а и няма такъв шанс - да докаже, че клиентът на банката не й дължи главница и лихви,след като има надлежно оформен според българското законодателство договор и парите са получени и изхарчени от кредитополучателя.Жертвите й са обикновено разни пишман "бизнесмени", набутали се с големи суми в неперспективни бизнес начинания - напр. хотели.Волева ги лъже и омайва, води дела с години на първа, втора и трета инстанция,на всички инстанции губи, но получава големи хонорари, а на финала длъжника е с още по-голямо задължение.Тези "интервюта" , които дава са платена реклама.

04.02 2014 в 14:16


То и банките непрекъснато ни облъчват с "изгодни" кредити с лихва 17%....
"Парите на глупаците по право принадлежат на умниците" , затова няма спечелени дела. Няма и да има, те предварително са загубени.

04.02 2014 в 13:13

Волева, преди да почне да примамва клиенти с тезата за лошите банки, ходеше скъсана като карпатски вълк.А сега цяла кантора направила, адвокати наела и мята кукички от телевизиите.Само че от това клиентите й стават още по-зле финансово, за разлика от нея.

04.02 2014 в 12:57

Тази като дава всяка седмица интервюта колко са лоши банките, има стотици кленти и е наела на работа други адвокати, докато дава интервюта,що няма спечелени дела, м?

04.02 2014 в 12:41

Вижте, не коментирам банките и лихвената им политика, а въпроснта адвокатка, като мами клинтите си, че ако я наемат задълженията им към банките ще изчезнат.А става обратното.

04.02 2014 в 12:27


Вива, пълна глупост е твърдението ти, че лихвите са високи, защото в България рискът е голям. Няма ипотечен кредит по който банката да не се е презастраховала поне един и половина пъти.

20 % от кредитите били лоши? Боли ме фара! Нали банките имат скъпо платени експерти, чиято работа е това да не се случва? Като са сгрешили, да си плащат грешките. Когато аз дам пари на неплатежноспособен човек, сам съм си виновен и пия студена вода. А зад банка в такава ситуация застава държавата и безброй юристи.

АЗ ПЛАЩАМ РЕДОВНО. Защо банката ме наказва заради некадърността на своите служители?

Лихвите са високи, защото управниците ни са продажници.

04.02 2014 в 12:04

Мда, чеждите банки източват страната ни, а адвокат волева- наивните си клиенти.

04.02 2014 в 12:03

Живея във Франция вече почти 5 години и съм се нагледал и тук на пвседоадвокати, които искат да те ошушкат до стотинка! Не им вярвайте, нарочно ви заблуждават и ви дават измислени надежди, за да им станете клиент и да си купят къща на морето. Работете здраво и това му е майката