А1 и Теленор вдигат цените с процента на инфлацията

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2021 в 16:09 11718 3

Снимка Pexels

Два от трите мобилни оператора - "Теленор" и А1, изпратиха днес SMS известия на абонатите си, че от Нова година вдигат цените по действащите към момента договори.

"За да продължим да предоставяме висококачествени услуги, месечните абонаменти ще се индексират със средногодишния Индекс на потребителските цени на НСИ за 2020 & 2021 с общо около 5%. Промяната ще се отрази във фактурата от фев'22", гласи съобщението на "Теленор".

С малко по-нисък процент А1 ще увеличи цените на месечните абонаменти, като от компанията уточняват, че индексацията, отчита инфлацията от 2020 и 2021 г. За миналата година увеличението е 1.7%, колкото е средногодишната инфлация, измерена от НСИ, а за тази година - 2.4%, каквато е прогнозата на МФ за средногодишната инфлация за 2021 г. Така общото увеличение е с 4.1%, ако
прогнозата на МФ се сбъдне.

Нито Теленор, нито А1 не публикуваха прессъобщения по темата до медиите. Засега не е ясно как ще процедира третият мобилен оператор "Виваком". До момента компанията не е обявила повишение на цените по сключените вече договори заради инфлацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1600

2

HolyDiver

21.12 2021 в 17:40

Горките - те пред фалит бе... нагушили се с пари и яхнали вълната на "инфлацията" понеже е супер модерно да се говори за инфлация последните месеци. И воъбще какви са тия договори ако може да си ни вдигат цените когато си искат? Това правно издържано ли е въобще? Аз мога да се обвържа за 2г с тях, а те не могат 2 месеца да не вдгинат таксата. Как пък веднъж не решиха да я намалят ?