86 предприятия у нас засегнати от кризата

OFFNews 21 април 2020 в 16:27 1942 1

86 средни и големи предприятия са засегнати до този момент от кризата към днешна дата, според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). В тях са заети над 46 245 служители.

Проучването е проведено чрез регионалните структури на КНСБ в цялата страна и показва има ли социално напрежение във фирмите и учреждения заради ефектите от пандемията от COVID-19. Общо наблюдаваните предприятия са 114.

Съкращения на работници или предстоящи такива се наблюдават в 13 на сто от фирмите. В 78 на сто от предприятията работниците са в платен отпуск, а в 26 на сто - в неплатен.

Най-много засегнати предприятия (извън ресторантьорство, хотелиерство, туризма и кафетерийната сфера) има във ВиК сектора, леката промишленост, автомобилостроенето, транспорта ( предимно вътрешен), преработващата промишленост. Военната промишленост и сектор дървообработване също са засегнати. Усещат се засилващи проблеми и в бюджетния сектор. Най-много засегнати работещи са в градовете Казанлък, Благоевград, Добрич, Стара Загора, Димитровград, Враца, Сливен, Габрово, Разлог, Банско, следван от Бургас, Варна и Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

1

newfoundland

22.04 2020 в 16:22

Няма фирма, която да не е засегната от извънредното положение и справянето с последиците ще е трудно, ще ни върне десет години назад.
 
X

Да помогнем на украинските деца!