31 кметове на бунт срещу земеделския министър: Бранят с пушки прасетата от принудително умъртвяване

В Пазарджик утре ще има протест, днес тече подписка срещу заповедта на Десислава Танева

OFFNews Последна промяна на 01 август 2019 в 13:36 10775 0

Снимка pixabay.com

31 пазарджишки кметове се разбунтуваха срещу принудителното избиване на домашни прасета, съобщи БНР. Те огласиха декларация срещу плановете за умъртвяването им след 2 август. Тече подписка с искане за отмяна на заповедта на земеделския министър. Утре хората излизат на протест в Пазарджик.

"Приготвил съм пушките, взел съм ключа от камбанарията. Няма да пускам сирена, защото ще направя беля. Това е абсолютно сериозно", заяви кметът на Хаджиево Антон Андонов.

31 кмета сме единодушни заедно с кмета на община Пазарджик, увериха кметовете на селата Юнаците и Дубровница – Стоян Кузев и Гурко Митев. Гневът им е провокиран от заплахата да убият животните при положение, че няма огнище в Пазарджик.

"Няма огнище в Пазарджик. Не може да се взимат такива превантивни мерки – дай да ги изтрепеме. Ами ако има, не дай Боже, чума по хората? Да изтрепем здравите? Кого да защитим?"

"Правим подписка от жителите на всички села, ние се подписахме. На 2 август – общински митинг на "Тортата" от 17 часа, за да изкажем нашето несъгласие с тази прибързана мярка".

На фона на разрастването на кризата у нас Гърция забрани вноса на свинско месо от България, въведени са строги ограничения на граничните пунктове.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !