24-годишен учител измисли логото на кампанията за влизане в еврозоната

Георги Георгиев преподава "Компютърна графика и дизайн" на дванадесетокласниците в Математическата гимназия "Акад. Кирил Попов" в Пловдив

OFFNews 29 януари 2024 в 12:00 3063 2

Логото

Снимка Министерство на образованието и науката

Логото "победител", измислено от младия учител Георги Георгиев

24-годишният преподавател в Математическата гимназия "Акад. Кирил Попов" в Пловдив Георги Георгиев спечели конкурса за изработване на лого и слоган на кампанията за присъединяване на България към еврозоната, съобщиха от пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

В конкурса на Министерството на финансите (МФ) участваха общо 22 кандидати, сред които и фирми, предаде БТА.

Логото съдържа изображение на българския трибагреник, вплетен в знака на еврото. Слоганът "Единството е сила" е вдъхновен от легендата за хан Кубрат, неговите синове и от снопа пръчки.

"Това беше първата идея, която ми дойде. Понякога така се случва. Понякога се редуват идея след идея, докато се спреш на крайното решение, а в други случаи ти идва още от първия път. Така стана и с тази идея. Просто реших, че си заслужава да я реализирам и да участвам в конкурса", разказа младият учител.

Георги Георгиев преподава "Компютърна графика и дизайн" на дванадесетокласниците в Математическата гимназия "Акад. Кирил Попов" в Пловдив. Учениците му са бъдещи програмисти. Занимават се и с уеб дизайн, като основната им задача е писане на код. Заедно с това обаче е необходимо да изградят и визуална култура, на което ги учи Георги.

Младият преподавател се занимава с дизайн и визуална комуникация от над 10 години. Завършил е "Рекламна графика" в Художествената гимназия в Пловдив. Дипломира се в Националната художествена академия със специалността "Плакат и визуална комуникация", а в момента завършва там и магистратурата "Визуална комуникация".

Георги преподава рисуване и на деца от детската градина "Кокиче" в Пловдив.

"Там рисувам с деца на предучилищна възраст. При малките деца е добре да се проследява в каква възраст какво точно и как рисуват. В тази възраст децата се развиват много бързо. За всяка година си има графика какво би трябвало да рисуват, как да възприемат света и цветовете, колко човекоподобно е нещото, което рисуват. Хубаво това да се следи, защото показва и много неща за здравословното и емоционалното им състояние", заяви той.

На Георги му предстои да се дипломира като магистър тази седмица. Планира след тоива да работи по специалността си, но заедно с това да продължи да преподава.

"Смятам, че още от гимназията ми е дадено много от моите преподаватели и е хубаво това да се връща, а на младите хора, които искат да се занимават дизайн, да им се преподава качествено", казва още младият преподавател, спечелил конкурса на МФ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика