Треньорът на ансамбъла се оттегля след Париж 2024

Весела Димитрова иска да работи в книжарница

OFFNews 22 септември 2022 в 22:01 2759 0

Художествена гимнастика

Снимка Личен архив

Весела Димитрова

Преди всяко състезание се отказвам, много ми е изтощително. Дори вечер, преди състезанието, си подготвям речта за пред Илиана Раева. Ще изкарам още малко, до олимпиадата в Париж, пък после ще видим! Това заяви треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Весела Димитровa в епизод 32 на подкаста "За спорта без клишета" на bTV.

Само преди няколко дни новият състав спечели световната титла в многобоя на шампионата, който се проведе в София. Димитрова разкрива, че точно преди първенството е сменила и петото момиче в тима.

"Много трудно ми беше в началото. Смених ги една по една, накрая останаха пет нови момичета преди световното първенство. Дори малко закъснях след олимпиадата в Токио. Трябваше да започна по-рано подготовката. При нас трябва всяка с всяка да си пасне като характер. Много са важни отношенията вътре в отбора", категорична е треньорката, която изведе България до олимпийска титла на Игрите в японската столица.

"Нямам желание да ходя някъде, за да работя за някой друг. Това ми е абсолютно достатъчно. Най-много до олимпиадата ще бъда тук и после може би ще работя в книжарница. Малко съм трудна в общуването с хората, но може би ще се науча", добави Димитрова.

Тя има позитивни очаквания за Игрите в Париж 2024.

"Трудът е в основата на всеки успех. Ако се трудиш, няма как да не успееш. Трябва си обаче и малко спортен късмет", каза Весела Димитрова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови