Силвия Митева: Свалям шапка на гениалността на Илиана Раева

OFFNews 04 септември 2018 в 09:38 3876 0

Бившата грация Силвия Митева ще бъде асистент на всички съдии на световното първенство по художествена гимнастика, което стартира на 10 септември.

"Изключително съм развълнувана, защото такъв форум не е провеждан у нас от много години. Свалям шапка на гениалността на президента на федерацията Илиана Раева, която работи с огромен размах и направи всичко това възможно. Съдийството и треньорството при мен вървят ръка за ръка, но сякаш второто ми е по-приятно.

В момента цялата гимнастическа общност е сплотена и всички гледат в една посока. Световното първенство в София ще бъде нещо уникално - на едно място ще се съберат толкова много шампионки, което също е идея на Илиана Раева.

По света оценяват българската художествена гимнастика. За момичетата ще е изключително трудно да играят пред родна публика, защото ще са натоварени с очаквания. Аз като състезател вече съм го изпитвала.

За тях ще е по-леко, ако всички се поуспокоим малко. Важното е да се представят добре и да са спокойни", каза Силвия Митева в студиото на "България он еър".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови