На фона на скандала Раева - Робева, държавата отпусна 1,26 млн. за гимнастиката

OFFNews 15 март 2018 в 08:56 3513 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на БФХГ Илиана Раева подписаха договор за Световното първенство по художествена гимнастика в София в размер на 1 260 000 лева, похвалиха се от ръководената от Раева централа.

Това се случва на фона на поредния скандал в художествената гимнастика. В последните дни спокойствието на ръководителите на този спорт беше нарушено от легендарната треньорка Нешка Робева, която влезе в открит конфликт с Раева относно системата на подбор.

"БФХГ изказва своята огромна благодарност на премиера на България Бойко Борисов за отношението и помощта, които лично той е проявявал през годините към красивия ни спорт, както и на министъра на спорта Красен Кралев", се казва в изявление на фейсбук страницата на българската федерация.

"За всички, които работим с цялото си сърце, отдаденост и отговорност, е чест и гордост, че носим толкова много поводи за радост и национална значимост на българите в страната ни и по целия свят, че се отплащаме с победи и златни медали за грижите, които се полагат за нас от страна на правителството и лично от г-н Борисов и от г-н Кралев!

Състезатели и треньори, и целият ни екип са безкрайно мотивирани да продължат да бъдат гордостта на всички! Амбицирани сме и работим много, за да бъдем отлични домакини на предстоящия грандиозен форум", каза президентът на БФХГ Илиана Раева.

"Искаме организацията на Световното първенство през септември да бъде впечатляваща и многобройните фенове да станат свидетели на запомнящо се състезание.

Екипът работи на пълни обороти и не пести труд за организирането на световния форум. Треньори и състезатели тренират неуморно, за да бъдат във възможно най-добра форма и да донесат поредни незабравими мигове на многобройните си фенове", добави Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови