Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Калейн: Имах предварително усещане, че ще успея

OFFNews 20 май 2023 в 21:06 1371 0

Боряна Калейн

Снимка БФХГ

Грацията ни посвети златото на своята треньорка

Боряна Калейн донесе дълго чаканата абсолютна европейска титла за България, след като триумфира на шампионата на Стария континент в Баку (Азербайджан). Това е първо злато за страната ни в многобоя след това на Мария Петрова от Солун 1994.

Силно развълнувана и със сълзи на очи Калейн заяви, че е имала усещането за успех.

"Честно казано имах предчувствие, че това Европейско ще ми донесе успех и късмет, но не тръгвах с такава нагласа, за да не се пренавия в повече. Исках просто да съм концентрирана и да си изиграя съчетанията, Определено имаше напрежение, защото състезанието в важно, но въпреки това съм много щастлива, че успях да се мобилизирам и вече трети ден, въпреки някои неточности, които се случиха, да покажа една доста стабилна и добра игра. Надявам се в утрешния ден също да имам този късмет и да продължа", каза шампионката.

Калейн се завърна на килима след около месец пауза.

"Аз със сигурност имах нужда от почивка. Не знам дали това е причината сега да се окича с този златен медал, но в дадения момент тогава имах нужда от това да спра и просто да остана малко насаме със себе си, да помисля за други неща освен гимнастиката. Така че мога да кажа, че това беше за мен лично най-правилното решение", добави тя.

Грацията посвети отличието на себе си и на своята лична треньорка Марияна Памукова.

"Искам да посветя този медал на себе си, защото минах през много трудни неща. Да, имаше много хора, които ме подкрепиха, за което съм им страшно благодарна, но в крайна сметка аз самата успех да намеря сили да продължа. Посвещавам го на себе си и на личния си треньор Марияна Памукова - най- много дължи този медал на нея, защото сме вече 17 години заедно от моя първи ден в залата и тя е човекът, който ме е видял както да печеля, така и да губя, така и да съм страшно разочарована от себе си. Въпреки това продължава да е до мен", каза Калейн.

С нея тук в Баку е и олимпийската шампионка с ансамбъла на България от Токио 2020 Мадлен Радуканова.

"Благодаря на Мадлен, даже не знам как мога да й се отблагодаря за това, че е тук, защото тя включително си отмени и почивка тази година, която съвпадаше с Европейското първенство, за да дойде и да ме подкрепи. И то без аз да знам, тя беше организирала всичко. Така че освен, че е един голям човек и страхотен приятел, друго не мога да кажа. Аз не искам да я притискам да взима от сега решение за Париж, защото е дълъг периодът, но ще съм благодарна на всеки един момент, който е до мен и ме подкрепя, дори и да не може да е на живо, аз знам, че тя ще бъде с мен", коментира още Калейн.

До края на годината на нея й предстои Световно първенство във Валенсия през август, на което ще се бори за олимпийска квота.

"За Световното ще тръгна без абсолютно никакви очаквания, просто с максимална концентрация и идеята да си изиграя съчетанията. Това е!", завърши шампионката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!