Гневни фенове на художествената гимнастика заплашват украинска съдийка

OFFNews 11 август 2021 в 15:23 14749 0

Украинската съдийка по художествена гимнастика от международна категория Лидия Виноградная се оплака от грозни заплахи в социалните мрежи след коментар за съдийството и резултатите в Токио 2020.

В индивидуалния многобой победи израелката Линой Ашрам, а в отборната надпревара спечели българския ансамбъл. Така Русия за първи път от Атланта 1996 остана без титла в двете надпревари. Не е изненадващо, че заплахите и обидите идват от страна на руски потребители.

В свой коментар Виноградная обяснява от гледна точка на специалист, че победата на Линой Ашрам е свързана с така наречената трудност на тялото, което е един от компонентите за оценка на сложността на програмата. По този показател Ашрам изпреварва завършилата втора Дина Аверина.

“Най-голямата омраза пък отнесе нашата съдийка Наталия Ерьомина просто защото е украинка. Сякаш украинският паспорт автоматично те превръща в по-превзет по отношение на руските гимнастички. Ние ги ценим, те са прекрасни момичета, но също така трябва да уважаваме и съдиите. Ерьомина имаше най-трудната работа заедно с Ева Серано и съм сигурно, че те блестящо са се справили.

Освен това съдбата на златните медали изобщо не се реши чак в такава степен от оценките за изпълненията. Трудността с тялото се оценява по-лесно и няма толкова спорни моменти като трудност с уреда.

Трябваше да взема отношение след породилата се дискусия и записах кратко видео с Анна Сергеевна Ризатдинова (б.р. бронзова медалистка в индивидуалната напревара от Рио 2016). Получих толкова съобщения с омраза, сякаш съм застреляла някого. Хора, които не познавам, ми желаят смъртта”, написа Виноградная.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови