Еди Пенев се завърна в националния отбор

OFFNews 03 март 2023 в 15:29 2794 1

Гимнастика

Снимка БФ Гимнастика

Еди Пенев

След 12 години отсъствие Еди Пенев отново е част от мъжкия национален отбор по спортна гимнастика. Живеещият и трениращ в САЩ българин се присъедини към подготовката на държавния тим за Европейското първенство в Анталия (Турция) от 11 до 16 април.

За последно Пенев игра за България през 2011 година, а от 2013 година защитаваше цветовете на САЩ. Вчера гимнастикът получи разрешение от Изпълнителното бюро на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) да се състезава за страната ни.

"Чувствам се горе-долу добре. Вълнувам се, че ще мога да помогна на отбора на България. Имам добри спомени от шансовете, които Българската федерация по гимнастика ми даде в началото на моята кариера. През тези 12 години завърших университета Станфорд през 2014 година и се състезавах за националния отбор на САЩ.

Участвах на Световно първенство. Контузих се преди олимпиадата в Рио 2016 и не можах да стартирам там. Сега обаче съм добре. За тези години гимнастиката се промени, съчетанията се промениха. Силните ми уреди са същите - земя, прескок, висилка и кон с гривни евентуално. Искам да помогна на отбора да се класира за Световното първенство, но за финали сега не мисля", каза Еди Пенев за фейсбук страницата на БФ Гимнастика.

Желание да влезе в отбора има и братът на Еди - Кевин. Ситуацията с него е по-сложна, защото той няма българско гражданство и към момента е подал документи за издаване на български паспорт.

"Той е силен многобоец. Силните му уреди са земя и кон с гривни. На този уред много може да помогне. Надявам се документите му да станат бързо, за да може да се състезава за България", допълни гимнастикът.

Освен Еди Пенев за първенството на Стария континент се подготвят Йордан Александров, Теодор Трифонов, Божидар Златанов, Руслан Делибалтов, Мартин Мишев, Раян Радков, и братята Исус и Христос Маринови. До седмица се очаква от САЩ да се завърне и Дейвид Хъдълстоун.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-390

1

Козин Човков

06.03 2023 в 05:07

"Братята Исус и Христос Маринови..." Айнщайн е казал: "Единствено вселената и човешката глупост са безгранични. Впрочем, не съм сигурен за първото.".