Боряна Калейн вече се чувства по-добре

OFFNews 18 септември 2022 в 23:49 2877 0

Художествена гимнастика

Снимка Скрийншот

Илиана Раева

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че българската гимнастичка Боряна Калейн вече се чувства по-добре.

Калейн трябваше да се откаже от участие на световното първенство по художествена гимнастика в София, след като вдигна висока температура и беше приета в болница в първия ден на шампионата в сряда.

"Боряна си е в къщи, няма температура, изследванията са й добри. Предстои още едно изследване, което искат да й направят. Лекарите не могат със сигурност да кажат дали е пост КОВИД, защото тя изкара тежък КОВИД една седмица, или е след КОВИД някакъв вирус, който се е отразил зле на организма. Аз вчера се чух с нея, всеки ден се чуваме, чувства се много по-добре", каза Раева след края на шампионата в София.

Според президентът на БФХГ Калейн е била без конкуренция в надпреварата, но случилото се трябва да бъде просто прието.

"Представяте ли си на този фон Боряна Калейн как щеше да седи. Тя щеше да мине и да си вземе всичко. Боряна Калейн е много болна тема, много тежка тема. Всички й дават кураж да се справи с това тежко положение. Тя беше в страхотна форма. На последната й тренировка всички спряха и гледаха тренировката й. Това беше много тежък удар за нас.

Разбира се, че ще бъде тежък удар и за самата Боряна. Тя ми каза, че гледа състезанието, разплака се по телефона. Единственото, което й казах, е че в никакъв случай не трябва да плаче, че трябва да приемаме съдбата такава, каквато е. Казах й, че е можело по-лошо да се случи и че може би това е бил малкият дявол и ни е предпазил Бог от нещо. И много успях да я успокоя, усмихна се накрая, засмя се по телефона. При всички случай тя е голям човек, гледа състезанието и вижда", коментира още Илиана Раева.

"Боряна няма конкуренция тук, тя просто, когато е във форма тя няма. . . Това, че някъде я победиха, я победиха, когато тя правеше грешка, когато тя играе, няма кой да е победи. А тя беше наистина в такава форма, в каквато не е била никога досега. Съдба, какво да направим - трябва да я приемем и да вярваме, че е било за добро. Аз вярвам, че това е било за добро. Ами ако тук се случи нещо, ако се срути, както ще правим. . . Аз вярвам, че Бог е запазил и нас, и нея, и ще бъде за добро", допълни Раева.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  Няма коментари към тази новина !

   
  X

  Най-влиятелните хора в Европа се събират в София