Бившият лекар на американските гимнастички заплашен със затвор до 40 години

OFFNEWS 23 ноември 2017 в 10:33 5025 1

Бившият лекар на националния отбор на САЩ по спортна гимнастика Лари Насар е заплашен със затвор между 25 и 40 години заради сексуални посегателства над състезателки.

Срещу 54-годишния медик беше заведено съдебно дело, след като седем момичета го обвиниха, че е упражнявал над тях тормоз по време на лечение в дома му в Лансинг, щата Мичиган, както и в клиниката му.

"Толкова съжалявам за всички въвлечени. Това беше кибритена клечка, която се превърна в горски пожар, изгубих контрол. Моля се всеки ден за прошка, просто искам изцеление, мисля, че е време", заяви Насар, цитиран от ESPN.

Носителката на 3 златни олимпийски медала Габи Дъглас пък стана поредната гимнастичка, обвинила в сексуален тормоз Лари Насар.

Тя се присъедини към съотборничките си - олимпийската шампионка от Лондон 2012 Макайла Марони, и Али Райсман, друга златна медалистка, които разкриха, че в продължение на години докторът е злоупотребявал с тях.

"През годините бяхме принудени да си мълчим, а някои от нещата, които преживяхме, бяха много болезнени", заяви Дъглас.
В момента Насар е арестуван и очаква присъда по обвинения в разпространение на детска порнография и сексуален тормоз на повече от 130 жени.

Част от момичетата, които обвиниха бившия лекар на тима по гимнастика присъстваха на заседанието на съда в сряда. На него Насар се призна за виновен, обяснявайки, "че е проникнал в жертвите си без медицинска цел и без да има тяхното съгласие".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11800

1

limlim

24.11 2017 в 14:09

В затвора при шоколадовите момчета има много големи кибритени клечки.