World of Warcraft набира средства в подкрепа на Украйна с виртуални домашни любимци (видео)

OFFNews 27 юли 2023 в 11:49 832 0

Дарилите за Украйна ще получат двамата симпатични домашни любимци - Sunny&Flurky

Снимка WoW

Дарилите за Украйна ще получат двамата симпатични домашни любимци - Sunny&Flurky

Фентъзи ролевата игра "World of Warcraft" започна кампания за набиране на средства в подкрепа на Украйна. Потребителите имат възможност да купят домашен любимец за героя си в играта, а парите от покупката ще отидат за хуманитарна и медицинска помощ за пострадалите от войната в Украйна.

Американската актриса с украински корени Мила Кунис е лице на дарителската кампания, която започна преди два дни. Във видео, промотиращо кампанията, Кунис разказва, че е израснала в Украйна и е пристигнала в Щатите през 1991 г. "Мисля, че тази война ще афектира целия свят, а не само част от него", казва тя.

Дарителската кампания се организира с подкрепата на BlueCheck Ukraine - хуманитарна организация, която обединява в себе си множество благотворителни неправителствени организации, целящи да подпомогнат пострадалите от войната в Украйна.

Мила Кунис обяснява, че средствата ще се използват за различни неща - от медицинска помощ и хуманитарна помощ до подпомагане на сираци. По думите ѝ медицинската инфраструктура на Украйна се нуждае от спешна помощ. В момента първи приоритет на BlueCheck Ukraine е да достави генератори и медицински изделия, най-вече в педиатриите в страната.

Потребителите на "World of Warcraft" могат да си купят пакет от два симпатични домашни любимеца, оцветени в багрите на украинския флаг, на име Sunny и Flurky.

"Благодаря на общността на "World of Warcraft", страхотни сте! Причините да обичам тази общност са много - обичам играта, хората и това какво можем да направим заедно, когато имаме обща цел", заявява Мила Кунис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки