България става част от европейското Hearthstone турне на Blizzard

Полина Пенкова 04 февруари 2016 в 09:57 1860 0

Blizzard Entertainment търси най-добрите Hearthstone играчи в 20 европейски града. Титаните в гейминга започнаха обиколката на Стария континент със серията турнири Tavern Hero, а в началото на февруари за пръв път ще стъпят на българска земя, за да предизвикат уменията на родните играчи.

Tavern Hero е първата фаза от квалификациите за Hearthstone World Championship. Участниците ще се състезават за място на Зимния шампионат, чиито победител ще грабне наградата от $100 000 и една от квотите за Световното първенство. Турнирът ще предостави възможност за директна квалификация на избрани държави, известни с любовта и ентусиазма си към играта с вълшебните карти. Наред с големите центрове в електронните спортове Англия, Германия, Швеция и Франция, състезанието ще посети и Португалия, Румъния и Украйна.

Българското издание на турнира се организира с помощта на ESL България и ще се проведе на 6.02 в столичния клуб „Перото“. Tavern Hero е първият официален турнир по Hearthstone, който създателите на играта лансират в страната. Събитието обаче ще зарадва не само състезателите, а и феновете, които не се стремят към спортни постижения - освен на битките, посетителите ще могат да се насладят и на различни дейности, свързани с любимата игра.

Hearthstone е едно от съкровищата в колекцията на Blizzard. Създателите умело вплитат видео игрите с популярните игри с разменни карти (подобно на Yu-Gi-Oh!, която преди пет години беше хит както сред малките, така и сред не толкова младите играчи). Резултатът е леко, лесноразбираемо и свежо заглавие, привлекателно както за феновете на вселената на Blizzard, така и за онези, които тепърва се запознават с магическия свят. Играчите изграждат тесте от вълшебни карти около един от деветте класа, представени от добре познати персонажи от света на World of Warcraft и мерят сили срещу ботове или други състезатели. Играта залага на стратегическо мислене и проста математика, а с помощта на приятните графика и саундтрак бързо се превръща в любимо занимание на всеки, отделил време да се запознае с нея.

От старта си през пролетта на 2014г., Hearthstone се радва на милиони почитатели, а броя на играчите расте всеки ден. През месец Май заглавието отбеляза 30 милиона регистрирани играчи, а само половин година по-късно числото се увеличи с цели 10 милиона! Популярността на играта постоянно разширява границите си, превръщайки се от поредното забавление за геймърите в една от най-успешните дисциплини в електронните спортове. Дори повече – след обявяването на наградния фонд от $1 000 000, който предстои да бъде разделен от 16-тимата финалисти на Световното първенство, Hearthstone стана и една от дисциплините с най-голяма награда за индивидуален участник в историята на състезателния гейминг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови