Външното министерство защити феновете на Левски

OFFNews Последна промяна на 16 юли 2017 в 14:31 1703 0

Министърът на външните работи Екатерина Захариева коментира инцидентите с фенове на Левски в Хърватия преди мача с Хайдук Сплит в четвъртък. В предаването "Събуди се", тя разкри какви действия е предприела българската страна по случая.

"В 2:35 часа е постъпил сигналът и не само консулът ни, но и посланикът са тръгнали на място. През цялото време са били със задържаните фенове на Левски.

Оказали са съдействие за хотел, за издаване на паспорти от хората в изгорялата кола. Благодаря наистина на хората ни в Хърватия за адекватната реакция”, обясни Захариева.

“По наша информация има задържани хърватски фенове. Имаме уверение, че се извършва разследване срещу палежа. Това и по хърватските закони е престъпление с висока обществена опасност.

Имаме и уверението, че разследването ще се извърши във възможно най-кратки срокове. Следим случая с внимание. Има указание нашият посланик да следи разследването.

Слава Богу всичко приключи добре и момчетата вече са в България. Посланикът ни е изискал опровержение на най-необективно отразените събития в хърватските медии. В един от вестниците вече има такова.

Ще направим необходимото чрез посланика на Хърватия в България да следим внимателно събитията. Нямаме данни, че полицията е съдействала за палежа на колата. Разбирам, че момчетата са под въздействието на силни емоции.

Моят призив е подкрепата да се изразява на трибуните. Границата беше премината и от двете страни. Не са приятни такива инциденти. Българската държава се намеси адекватно”, поясни Екатерина Захариева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !