Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Славия би Локомотив с 1:0

Лудогорец може да спечели титлата още в неделя

OFFNews 20 юни 2020 в 21:46 2472 0

Отборът на Славия победи Локомотив в Пловдив с 1:0 и нанесе първа домакинска загуба на съперника през сезона. Успехът беше шести пореден за столичани и "белите" се доближиха само на 3 точки от втория ЦСКА-София.

След 30 кръга ЦСКА е втори с 51 точки, следван от "Левски" и "Локомотив" с по 50, а "Славия" има 48. Далеч напред е "Лудогорец" с 62 точки и мач по-малко, като още в неделя може да спечели девета поредна титла.

В 16-ата минута Парвиз Умарбаев центрира от ъглов удар, Лукас Масоеро стреля от удобна позиция, но топкатa се удари в гредата. Две минути по-късно славистите организираха опасна атака. Филип Кръстев изведе Георги Йомов на чиста позиция, но той стреля неточно.

Домакини отново натиснаха и в 31-ата минута минута Димитър Илиев подаде на Анте Аралица, който стреля, но Стериакис изби.

Гостите отговориха с опасна акция в 39-ата минута, когато Йомов пусна към Галин Иванов, които засече топката в движение, но я прати в тялото на вратаря на "бяло-черните" Мартин Луков.

В края на първото полувреме в Пловдив заваля проливен дъжд, придружен с гръмотевици, но двубоят продължи. В 43-ата минута Луков отрази коварен удар на Христо Попадийн, а секунди преди почивката Лукас Салинос стреля, но Стериакис парира.

След консултацията между съдията и капитаните на двата отбора бе решено играта да продължи и след почивката, въпреки бурята.

Анте Аралица пропиля две добри възможности през второто полувреме, а в 76-ата Славия поведе. Диниш Алмейда сбърка при изнасянето на топката, от което се възползва Георги Йомов. Футболистът на Славия овладя, подаде към Радослав Кирилов, който с прецизен удар се разписа за 0:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!