Омански адвокат дава 1 млн. долара за наметалото, което Меси носеше на финала на Световното

OFFNews 25 декември 2022 в 12:45 4239 0

Getty Images

Снимка Getty Images

Getty Images

Aдвокатът и член на парламента на Оман Ахмед ал-Барвани поиска да купи традиционното арабско наметало, с което беше облечен Лионел Меси по време на награждаването на световното първенство по футбол в Катар. Той е предложил 1 милиона долара, предаде БТА.

"От името на Султанат Оман ви поздравявам за спечелването на световното първенство в Катар през 2022 година", написал Ал-Барвани в Twitter и добавил, че наметалото е "символ на рицарство и мъдрост".

Меси беше облечен с бища от емира на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани секунди преди да вдигне световната купа като капитан на Аржентина. Жестът предизвика коментари и упреци към домакините, че са опитали да отвлекат вниманието в най-вълнуващия момент след турнира. От Катар обясниха, че целта им е била да покажат уважение към Меси.

"Този момент каза на света, че сме тук и това е нашата култура, моля, знайте го добре. Бищ е символ на много неща, включително мъдрост, храброст, почтеност, щедрост и автентичност, но най-важното, казва кои сме ние", каза Ал-Барвани.

Ако Оман Ахмед ал-Барвани успее да купи наметалото, то ще бъде изложено на специално място, "за да отбележи този момент на гордост и да ни помогне да го преживеем отново, а също така да ни напомни, че можем да направим всичко", уточнява БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!