Ново дружество ще разпределя баницата с имотите на ЦСКА

До 3 седмици започва процедурата за "Българска армия", Панчарево и част от терените в местността Къро

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2017 в 14:13 2408 0

Ново дружество ще разпределя апетитната баница с имотите на ЦСКА. Това реши днес официално Министерски съвет. То се казва "Сердика" и в капитала му бяха апортирани "Българска армия", база "Панчарево" и част от терените в местността "Къро", където тренират волейболисти, борци, джудисти и други.

До 3 седмици се очаква дружеството да обяви старт на процедурата, по която ще се отдават имотите. Към футболните апетити има ЦСКА-София - дружеството на Ганчев, което ги получи за 30 минути миналото лято без никакви процедури и конкурси. Интерес имат и от ЦСКА 1948.

Ето съобщението на МС:

"Министерският съвет одобри създаването на ново държавно дружеството - "Сердика спортни имоти" ЕАД. Капиталът на дружеството, на който държавата е едноличен собственик, се формира чрез апортиране на имотите - спортен комплекс "Българска армия"; спортно-тренировъчна база - Панчарево; спортен комплекс "Червено знаме" и част от спортен комплекс "Къро".

Имотите са собственост на Министерството на младежта и спорта и до този момент не са включени в капитала на нито едно от съществуващите дружества, на които министерството е принципал.

Създаването на ново дружество ще създаде по-широк кръг от възможности за реализация на тези спортни имоти чрез публично-частно партньорство, отколкото ако бъдат включени в активите на някое от съществуващите вече дружества - Национална спортна база ЕАД и Академика 2011 ЕАД. Учредяването на едноличното акционерно дружество и включването в капитала му на посочените обекти и спортни съоръжения, ще спомогне да се предприемат действия по модернизирането им, както и за тяхното по-добро управление.

Плановете на ММС са в "Сердика спортни имоти" ЕАД да бъдат включени всички имоти, собственост на Министерството на младежта и спорта, които не са част от активите на НСБ ЕАД и "Академика" 2011 ЕАД и за които ще се търсят варианти за модернизация чрез публично-частно партньорство.

На министъра на младежта и спорта се възлага да упражнява правата на държавата в новоучреденото дружество, както и да сключи договори с новоизбраните членове на съвета на директорите. Членовете на съвета на директорите на дружеството са Мариана Петрова, Людмил Лазаров и Александра Левянска. Седалището на дружеството е на национален стадион "Васил Левски" (бул. "Евлоги Георгиев" № 38).

Първата задача на мениджмънта на новото дружество е да обяви в срок от 3 седмици процедурата по отдаване под наем на стадион "Българска армия" и спортно-тренировъчна база "Панчарево".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови