Националите по футбол си тръгнаха с точка от Белфаст

OFFNews 01 април 2021 в 00:18 2003 0

Националният отбор на България взе първа точка в квалификациите за Мондиал 2022, след като удържа 0:0 при гостуването си на Северна Ирландия в Белфаст в двубой от група С.

Домакините имаха сериозно превъзходство, особено през второто полувреме, общо ударите в бяха 12 на 2. Нашите може и да съжаляват дори, когато Димитър Илиев можеше да донесе победата, но шансът не беше за нас.

Селекционерът Ясен Петров изведе сериозно променен състав. Даниел Наумов, Андреа Христов, Петко Христов и Антонио Вутов станаха поредните играчи, които дебютираха за националния отбор на България.

В другия мач от групата лидерът Италия надви Литва с 2:0 и събра пълен актив от девет точки след изиграването на първите три срещи от квалификациите.

Временно класиране:

1. Италия - 9
2. Швейцария - 6
3. Северна Ирландия - 1
4. България - 1
5. Литва - 0

Най-изненадващият резултат в останалите срещи, играни на 31 март, беше постигнат в Дуисбург, където отборът на Северна Македония надви Германия с 2:1.

С победата си в Дуисбург Северна Македония прекъсна серията на Германия от почти 20 години без загуба у дома в световни квалификации. За последно германците загубиха на собствен терен от Англия през септември 2001 година с 1:5 в Мюнхен.

След този мач Бундестимът имаше 30 победи и 5 равенства в 35 мача. Головете за северномакедонците вкараха Горан Пандев и Елиф Елмас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews