Меркел благодари на ФК Кьолн за бежанците, изгледа победа над Айнтрахт

ОFFNews 05 април 2017 в 17:01 3145 0

Изненадващ гост имаха във футболния Кьолн. Самият канцлер на Германия Ангела Меркел посети тима преди срещата от Бундеслигата между "Козлите" и Айнтрахт Франкфурт. Най-важната дама в света се появи в съблекалнята, за да изкаже благодарностите си към домакините за работата по кампанията "Заедно с нас".

Инициативата цели да приобщи бежанците в страната. От средата на 2015 г. Германия е приела над 1 милион засегнати от политическите конфликти в Сирия, Ирак и Афганистан. Включените в кампанията бежанци биват подпомагани с помощта на близо 180 компании, които предоставят финансова подкрепа на новодошлите.

Меркел не спести похвалите си към представители на Кьолн. "Виждам, че е свършена прекрасна работа. Най-прекият път към интеграцията на бежанците в обществото е чрез спорта. Децата тук играят футбол с удоволствие и вече говорят свободно немски език, а това ме прави щастлива", заяви тя.


Канцлерът на Германия остана и за мача. Пред погледа на Меркел Кьолн победи с 1:0, а вместо спонсорски лога на тениските на футболистите на двата тима стоеше надпис "Заедно с нас". Така "Козлите" са вече пети - в зона "Лига Европа".

Меркел е голям футболен фен. Тя беше на всички по-важни мачове на националния тим, включително и на победния финал срещу Аржентина от Мондиал 2014. Голям любимец на канцлера беше резервният вратар Тийм Вийзе, когото не пропускаше да пощипне по бузките.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!