Локомотив разгроми Ботев в Битката за Пловдив

OFFNews 28 ноември 2020 в 20:28 3183 0

Носителят на Купата на България Локомотив разгроми с 6:0 градския съперник Ботев в поредното издание на Битката за Пловдив от 14-ия кръг на Първа лига. С успеха Локомотив събра 27 точки и излезе временно начело в класирането, като има с 1 повече от Лудогорец, но разградчани са с 2 мача по-малко.

Локомотив не остави никакво съмнение в превъзходството си и стигна до убедителния успех с попадения на Момчил Цветанов (2), Дивиш Алмейда (9), Димитър Илиев (24-дузпа), Георги Минчев (29), Кристиан Илич (71) и Николай Николаев (78). Ботев завърши с човек по-малко, след като в 45-ата мнута за втори жълт картон беше изгонен Джонатан Перейра.


В друг мач от кръга, игран днес, Арда победи Монтана с 3:0 у дома.
Тимът от Кърджали доминираше и заслужено стигна до трите точки на Арена Арда. Домакините от Арда започнаха по-активно срещата и Спас Делев и Иван Коконов пропуснаха да открият резултата. В 29-ата минута логичното се случи, след като Коконов засече топката от непосредствена близост в мрежата на Орлинов.

В 40-ата минута Янко Ангелов получи директен червен картон и остави гостите с 10 човека. Той влезе с бутоните напред в гърдите на Румен Руменов и съдията Волен Чинков не се поколеба да го изгони.

Арда удвои преднина си с попадение на Румен Руменов в 63-ата минута, след като получи отличен пас по земя от Делев.

Само 6 минути по-късно Спас Делев премина през двама бранители на гостите и направи резултата класически.

В първия мач от кръга, игран в петък, Черно море победи Славия с 3:2, след като изоставаше с 0:1. За успеха на "моряците" на два пъти се разписа Матиас Курьор, който е лидер при голмайсторите в първенството с вече 15 попадения. Славия пък игра от 21-та минута с 10 души, заради директен червен картон на Радослав Терзиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки