Левски удари Славия с 2:0 с човек по-малко

OFFNews 27 септември 2023 в 21:58 953 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Сините си тръгнаха с трите точки от "Овча купел"

Левски победи Славия с 2:0 на стадион "Александър Шаламанов" в най-старото футболно столично дерби от 11-ия кръг на Първа лига.

"Сините" играха повече от 70 минути с човек по-малко, но записаха шести пореден мач без поражение и с 22 точки се утвърдиха на третото място. Лидер е Локомотив Пловдив с 28 точки, а втори е Черно море с 27 точки, но и мач повече.

Славия пък допусна седма поредна загуба и девети последователни мач без успех, като все още няма спечелена точка в четири домакинства от началото на сезона. С актив от едва 4 точки "белите" заемат предпоследната позиция в подреждането.

Левски имаше сериозно предимство във владеенето на топката в началото, но трудно стигаше до ситуации пред вратата на домакините. В 23-ата минута "сините" останаха с човек по-малко. Асими Фадига беше изгонен след опасно влизане с бутоните в крака на Иван Минчев близо до централния кръг на терена. Главният съдия Валентин Железов първоначално отсъди само нарушение, но в последствие прегледа ситуацията на системата за видеоповторения (ВАР) и показа директен червен картон на френския халф.

В 28-ата минута капитанът Галин Иванов прати топката в мрежата на гостите, но попадението беше отменено заради засада.

Левски беше много близо до откриването на резултата в 32-ата минута. Уелтън нахлу от ляво в пеналта и пусна към непокрития Джавад Ел Джемили, който от десетина метра засече, но край целта.

Две минути по-късно "сините" все пак поведоха. Дарлан изведе Роналдо зад гърба на защитата на домакините и той технично прехвърли Светослав Вуцов за 1:0.

В 48-ата минута Левски беше близо до втори гол. Мартин Георгиев не се намеси добре пред наказателното поле на Славия след дълга топка от вратаря Пламен Андреев, Роналдо се измъкна в дясно и стреля от малък ъгъл, но Вуцов изби с крак.

В 51-ата минута Славия пропиля отлична възможност да изравни. Ертан Томбак центрира по тревата от дясно и топката стигна до непокрития Галин Иванов, който от границата на малкия пеналт не успя да я насочи в опразнената врата.

Малко по-късно Цунами стреля право във Вуцов с глава отблизо, но в 54-ата минута Левски все пак удвои преднината си. При контраатака Уелтън нахлу в ляво в наказателното поле и с удар по диагонала прати топката в мрежата за 2:0.

След второто попадение "сините" се поприбраха, а домакините опитаха да упражнят натиск, като Иван Минчев и Галин Иванов отправиха точни удари от обещаващи позиции, но без необходимата сила и точност и не затрудниха особено Пламен Андреев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки