Фен преобърна английския футбол, събра 139 300 зрители, докато снима мач с телефона

OFFNews 03 февруари 2017 в 17:12 12955 1

Тази картина напълно задоволи над 130 000 зрители от цял свят

Висшата лига на Англия е в шок! Фенове, които излъчват с телефоните си  мачове от стадиона, се оказаха огромен проблем. Запалянко на Манчестър сити, снимал съботното гостуване на Кристъл Палас за Купата на Англия, събра невероятните 139 300 зрители!

Новият проблем втрещи притежателите на телевизионни права. При това младежът използва съвсем легално платформата Periscope, собственост на Туитър.

Става въпрос за 23-годишния Джош Чембърс, който работи за Общината в Съри. Той разкри пред "Таймс": "Направих го главно заради моя татко, който нямаше как да гледа мача. Казах му да пробваме как работи това чудо  Periscope . Помислих, може пък и друг да гледа", сподели Джош.

"Не съм наясно с правилата, но не бях особено разтревожен, че нарушавам закона. Ще го направя отново, ако хората го искат", сподели фенът на Сити.

"Час после видях, че е пуснато и по различни форуми, също така Reddit и Facebook. Заваляха коментари от цял свят. Писаха ми с благодарности от Торонто и Шанхай! На стадиона имаше 18 000 зрители, а аз го направих достъпен за пъти повече хора", добави младежът.

От Висшата лига обещаха бързи мерки и се обърна за помощ към  Twitter, Facebook, YouTube и други социални платформи да свалят всеки опит за нелегално излъчване. Клубовете са задължени да обучават стюардите си така, че да не допускат подобни "пробиви".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

1

Бухльо

03.02 2017 в 18:39

С регулации няма да стане - Висшата лига и телевизиите ще се борят до време, но после ще трябва да си преосмислят модела или да умрат. Могат да питат музикалния бизнес :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!