България ще се опита да преодолее още една черна серия

OFFNews 03 септември 2017 в 16:22 3094 0

Снимка Facebook

Националният отбор гостува тази вечер на Холандия в мач, който може да се окаже с решаващо значение в борбата за класиране на Мондиал 2018 в Русия.

След знаменитата победа над Швеция с 3:2, националите ни гостуват на ранения отбор на Холандия, който в петък претърпя тежка загуба с 0:4 от Франция в Париж.

Настроенията в двата лагера са коренно различни заради резултатите в последните срещи, но въпреки това "лалетата" са определяни като фаворит в днешния мач заради далеч по-реномираните си футболисти.

Има и една доста неприятна статистика за националите ни на този ден - трети септември. Цифрите говорят достатъчно - 3 мача и 3 загуби с голова разлика 0:8, като две от загубите са при гостувания.

Черната серия започва през 2005 година при гостуването ни на Швеция в Стокхолм - губим с 0:3 в световна квалификация. Пет години по-късно падаме с 0:4 от Англия в европейска квалификация, а още 5 години след това - през 2015-а търпим поражение от Норвегия пак в евроквалификация, но у дома.

Към днешна дата, след 7 изиграни срещи, България заема трето позиция в групата с 12 точки. Лидер е Франция с 16 точки, пред Швеция с 13. Холандия е на четвърто място с 10 точки.

Останалите два тима в групата - Беларус и Люксембург, са съответно с 5 и 4 точки. В последните си две срещи България приема Франция на 7 октомври и гостува на Люксембург на 10 октомври.

Вероятни състави:

Холандия: Силесен, Фосу-Менса, Де Фрай, Худ, Блинд, Вайналдум, Ван Хинкел, Вилхена, Робен, Янсен, Промес

България: Илиев, Стр. Попов, Божиков, Терзиев, Занев, Славчев, Костадинов, Манолев, Ив. Попов, Миланов, Гълъбинов

Класиране:

1. Франция - 16 т.
2. Швеция - 13 т.
3. БЪЛГАРИЯ - 12 т.
4. Холандия - 10 т.
5. Беларус - 5 т.
6. Люксембург - 4 т.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови