Затвориха 'Калотина' и 'Връшка чука' за леки коли и автобуси в двете посоки

OFFNews 19 март 2020 в 16:01 1315 0

От 15 часа днес на граничните пунктове "Калотина" и "Връшка чука" се преустановява пропускането на всички пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки, съобщиха от МВР.

На двата пункта се пропускат само товарни автомобили, като транзитно преминаващите ще бъдат съпровождани от полицейски патрул до напускане на страната.

Преустановено е преминаването на хора и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на "Олтоманци", "Стразимировци" и "Брегово".

По информация към 14 ч. на границата с Република Сърбия трафикът на "Калотина" е интензивен за товарни автомобили на вход.

На границата с Турция на "Капитан Андреево" и на "Лесово" трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. От 19 март за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси. Пропускат се само турски граждани и товарни автомобили в двете посоки.

На границата с Република Северна Македония на влизане в страната не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на "Гюешево".

На излизане пътуващите могат да преминават само на "Гюешево" - "Деве баир". Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки.

На границата с Румъния на "Видин-Дунав мост", "Русе-Дунав мост" и на "Дуранкулак" трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. От 19 март се възстановява преминаването само на товарни автомобили през "Оряхово - Бекет".

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews