Quantcast

Заради пандемията Нидерландия отвори драйв-ин избирателна секция

OFFNews Последна промяна на 18 ноември 2020 в 16:25 1249 0

Нидерландия отвори драйв-ин избирателна секция за местните избори в югоизточната част на страната. По този начин се изпробва безопасен начин за гласуване в условията на пандемията от коронавируса, предаде ДПА.

Мястото за гласуване представлява будка, край която човек спира с колата си и гласува, без да излиза от нея. Тя е първата от този вид се намира в община Вугт. Там хората могат да попълнят и да пуснат бюлетината си през прозореца на колата, съобщи БТА.

Мобилни пунктове за гласуване бяха оборудвани и в някои социални домове за живеещите в тях и за персонала. На друго място за избирателна секция бе оборудвана голяма палатка на паркинг, където гласуващите могат да пуснат бюлетините си на безопасно разстояние един от друг.

Ако експериментът на местните избори се окаже успешен, същите мерки може да се използват в провинциалните райони на страната и на парламентарните избори през март догодина. Обмисля се те да бъдат разсрочени в три последователни дни, за да се избегне струпването на много хора на едно място.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !